Fotowedstrijd ‘Kleurrijk Nijmegen’

In samenwerking met:

Nijmegen is ontzettend kleurrijk. Dit geldt voor haar inwoners, de architectuur, de omringende natuur en de prachtig kleurrijke luchten die regelmatig boven onze stad verschijnen. Van 20 september t/m 20 oktober organiseert Karsten Russ Fotografie de fotowedstrijd ‘Kleurrijk Nijmegen’. Door middel van jullie foto’s gaan we iedereen laten ontdekken hoe kleurrijk Nijmegen daadwerkelijk is! Pak dus gauw je camera of smartphone, en post tussen 20 september en 20 oktober jouw beste Nijmeegse kleurrijke foto op Instagram met #kleurrijknijmegen en tag @karstenrussfotografie!


Voor wie is deze wedstrijd?

Of je nou heel af en toe een plaatje schiet met je smartphone, of dagelijks professioneel aan de slag gaat met fotografie. Iedereen kan meedoen! Laat op jouw manier zien hoe kleurrijk Nijmegen is en maak kans op een van de mooie prijzen.


Wat kun je winnen?

Bij deze fotowedstrijd zijn er natuurlijk ook écht Nijmeegse prijzen te winnen! Hiervoor heb ik de handen ineen geslagen met een aantal Nijmeegse partners die prachtige prijzen beschikbaar hebben gesteld:

 • Vakjuryprijs: Een geheel verzorgde lunch voor twee personen bij Grand Café Waterwolf in Nijmegen
 • Publieksprijs: Een geschenkenpakket van Moes Nijmegen en Made by Marn inclusief tegoedbonnen
 • Creativiteitsprijs: Een heerlijke 70cl fles Nijmegin; de enige echte Nijmeegse gin

Naast deze prijzen ontvangen alle winnaars hun foto als prachtige afdruk van 60cm x 80cm op hoogwaardig acrylglas, aangeboden door Janssen Repro in Nijmegen! Ook ontvangen alle winnaars een van mijn Nijmeegse Verjaardagskalenders.


Hoe worden de winnaars gekozen?

De Vakjuryprijs: De beste inzending van deze wedstrijd zal gekozen worden door de redactie van CHIP FOTO magazine. Het viertal van de redactie zal de foto’s onder andere beoordelen op compositie, sfeer, originaliteit en de toepassing op het thema ‘Kleurrijk Nijmegen’. Hun uiteindelijke keuze zullen zij aan het eind van de wedstrijd toelichten. Weet jij de vakjury voor je te winnen?

De Publieksprijs: De partners die prijzen beschikbaar stellen kiezen elk hun 2 favoriete foto’s. Deze foto’s zullen het tegen elkaar opnemen op mijn Instagram-pagina door middel van stemmen in mijn Instagram Story. De foto met de meeste stemmen in de finaleronde wint de publieksprijs!

De Creativiteitsprijs: Creativiteit is iets moois. Een beeld dat iets losmaakt, anderen verrast of een unieke draai geeft aan een thema getuigt van echte creativiteit! De creativiteitsprijs zal door mij gekozen worden. De meest creatieve foto wint en ook ik zal mijn keuze toelichten.


Hoe kun je deelnemen?

Ga er tussen 20 september en 20 oktober op uit met je camera, smartphone, drone of ander apparaat en leg vast hoe kleurrijk Nijmegen is. Post jouw foto op Instagram met #kleurrijknijmegen en tag @karstenrussfotografie. Jouw foto zal geplaatst worden op de inzendingen-pagina van de fotowedstrijd zodat de juryleden deze kunnen bekijken. Op zaterdag 23 oktober zal er gestemd worden voor de publieksprijs. De finaleronde vindt plaats op zondag 24 oktober. Op deze datum zullen ook de andere winnaars bekend gemaakt worden!

Let op: Per deelnemer mogen er maximaal 2 foto’s ingezonden worden! Foto’s die ingezonden worden na 20 oktober zullen helaas niet in aanmerking komen voor de prijzen.

Tot slot: Wees altijd respectvol naar de personen die je eventueel op de foto zet en ga netjes om met de natuur om je heen!


De Sponsoren

Nijmegin

In elke druppel van deze gin proef je Nijmegen. Nijmegin wordt gedistilleerd met voorjaarshoning van Nijmeegse Imkerij, bloemen en bessen uit de omgeving en zuiver natuurwater uit Heumensoord. In combinatie met verse citrusschillen zorgt dit voor een frisse en gebalanceerde smaak. 

Nijmegin wordt gecreëerd in een kleine ambachtelijke distilleerderij. De authentieke potstill, gekroond met een koperen helm, zorgt voor optimale smaakoverdracht. En dat proef je. Een deel van de winst van Nijmegin gaat naar het bij-vriendelijk maken van de Nijmeegse omgeving. Zo kunnen we niet alleen genieten van een kleurrijke en bloemrijke omgeving maar ook van de heerlijke lokale honing die in Nijmegin verwerkt is!


Moes Nijmegen & Made by Marn

Moes Nijmegen is dé plek in Nijmegen voor kleine taartjes. Marloes (bijnaam Moes) runt sinds 2018 deze eenmanszaak – en sinds januari 2021 deelt ze met Made by Marn het winkelpand aan de Daalseweg 33 in Nijmegen-Oost. De filosofie van de taartjes van Moes is het gemak dat individuele taartjes niet meer aangesneden hoeven te worden, makkelijk uit de hand gegeten kunnen worden, ieder een formaat kan kiezen waar hij/zij trek in heeft en als je meer lust – dan proef je toch nog eentje? Moes werkt vooral met fruit en chocoladesmaken en ieder doosje is een kleurrijk geheel!

Made by Marn maakt al 6 jaar verse afhaalmaaltijden in Nijmegen-Oost. Daarnaast vind je in hun winkel heerlijke delicatessen en Italiaanse producten. Dus voor bijzondere delicatessen of heerlijke verse maaltijden ben je bij Made by Marn aan het juiste adres! Marn deelt het pand met Moes Nijmegen en dus zijn er ook heerlijke gebakjes te verkrijgen. Samen zorgt dit kleurrijke duo voor wat reuring op de Daalseweg!


Grand café Waterwolf

Een altijd gezellige sfeer en heerlijk eten en drinken met zorg bereid. Je vindt het bij Grand Café Waterwolf op een bijzondere locatie aan de Waal. Hier kun je niet alleen terecht voor een lunch, diner of borrel. Ook kun je hier genieten van een High Beer of High Wine met uitzicht over de Waal en de Waalbrug.

Zie jij jezelf hier al met twee personen lunchen? Stuur dan gauw jouw beste foto in!

CHIP FOTO magazine

CHIP FOTO magazine is een schatkamer vol inspiratie en advies voor fotografen, met portfolio’s, nieuws, tips en tests van de nieuwste digitale camera’s. De onderwerpen zijn zeer divers en zijn bedoeld voor alle fotografieliefhebbers – van enthousiaste hobbyfotografen tot doorgewinterde professionals.

Je krijgt direct zin om er zelf op uit te trekken, wanneer je de foto’s, interviews, gallery’s en reisreportages ziet en leest. In elke uitgave worden de mooiste inzendingen van lezers gepubliceerd, naast het werk van professionele fotografen uit binnen- en buitenland.

Janssen Repro

Als fotograaf wil je natuurlijk dat jouw foto’s op de mooiste manier tot leven gebracht worden op een kwalitatieve afdruk. Bij Janssen Repro kun je terecht voor het mooiste drukwerk van jouw foto-producten. Geen formaat of materiaal is hen te gek. Drukwerk gaat bij hen pas de deur uit als iedereen helemaal naar wens is!


Voorwaarden Fotowedstrijd

De deelnemer verklaart expliciet:

 • De ingezonden opname zelf te hebben gemaakt
 • Toestemming te hebben van op de inzending zichtbare personen
 • In geval van minderjarige kinderen toestemming te hebben van de ouders of voogd.

Voorwaarden:

 • Deelnemers mogen maximaal twee digitale (kleuren)foto’s laten deelnemen.
 • De foto’s hebben betrekking op het thema van de fotowedstrijd.
 • De foto’s worden voorafgaande aan plaatsing gecontroleerd en indien van toepassing verwijderd.
 • Op de foto’s mogen geen auteursrechten van toepassing zijn.
 • Foto’s mogen slechts beperkt bewerkt zijn.
 • Toegestaan zijn bewerkingen als uitsnede maken, verscherpen, contrast, helderheid, schaduwen, hooglichten en witbalans aanpassen. Ook het wegpoetsen van vuiltjes en vlekjes is toegestaan.
 • Niet toegestaan is o.a. het clonen van elementen uit andere beelden, het verwijderen van beeldbepalende elementen uit het ingezonden beeld en het toevoegen van teksten en/of passe-partouts.
 • Ingezonden foto’s zijn openbaar en toegankelijk voor alle websitebezoekers. Karsten Russ Fotografie of betrokken partners kunnen niet aansprakelijk worden gehouden voor het gebruik van ingezonden foto’s door derden. Uiteraard voorkom ik waar mogelijk het gebruik door derden.
 • De naam of de Instagram gebruikersnaam van de oorspronkelijke auteur wordt bij plaatsing vermeld mits bekend.
 • Aanstootgevende foto’s worden gediskwalificeerd.
 • Karsten Russ Fotografie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgave van redenen niet te plaatsen.
 • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.
error: Content is protected !!