Nijmegen blijft lachen!

Van harte welkom bij mijn digitale expositie ‘Nijmegen blijft lachen!’.

1. Gebruik de muis en pijltjestoetsen om door de ruimte te lopen. Vergeet ook niet de foto’s achter het muurtje!
2. Om de verhalen van de deelnemers te lezen, klik je op het ‘i’ icoontje rechtsboven, nadat je een foto hebt aangeklikt.
3. Automatisch alle foto’s zien in een slideshow? Klik dan in het menu op ‘Start tour’ of ‘Start guided tour’.
4. Benieuwd wat mijn gedachte is achter deze expositie? Scroll dan naar beneden voor meer informatie!

Heel veel kijk- en leesplezier en; blijf lachen!

Nijmegenaren leven momenteel in een lastige periode. De maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben een grote impact op o.a. de zorg, het onderwijs en de horeca. Maar ook buiten deze branches voelt iedereen op zijn eigen manier de impact van de maatregelen.

Het symbool van deze maatregelen is voor mij het mondmasker. Bij veel van de maatregelen zijn er nog vragen, is de weerstand groot en voel je continu een zekere spanning en onrust. De verdeeldheid wordt de laatste tijd groter, en de discussie heviger. Iedereen heeft op zijn eigen manier last van de corona-maatregelen, maar we moeten positief blijven. Dat kunnen wij toch in Nijmegen? Kunnen wij ons mondkapje dragen met een lach?

Ook in deze periode maak ik veel foto’s van Nijmegen en omgeving. Tegelijkertijd zocht ik naar een manier om met fotografie een positieve bijdrage te leveren aan onze stad. Ik ontdekte al snel dat ik het belangrijk vind om de positiviteit in deze lastige periode te belichten.

In deze fotoserie toon ik de lach achter het mondmasker van de Nijmegenaren. Ook al draagt iemand een mondmasker, een lach herken je aan de ogen, lichaamshouding en onze gezichtsuitdrukking. De rimpels die we vaak proberen te verbergen, helpen nu juist mee om je lach te laten zien.

Als we in Nijmegen blijven lachen, komt onze mooie stad sterker uit deze periode. Lach daarom wat meer naar elkaar, zoek naar de leuke kanten van deze periode en deel je positiviteit!

Nijmegen blijft lachen.

error: Content is protected !!