Over mij

Vertel eens over jezelf!

“Mijn naam is Karsten Russ, maar zeg gerust Kars! Ik kom oorspronkelijk uit Heerlen, Zuid-Limburg en woon sinds 2010 in Nijmegen. Door veel te oefenen en te leren via Youtube en fotografie tijdschriften kreeg ik het fotograferen langzaam onder de knie. In 2018 won ik mijn eerste camera met een fotowedstrijd van ‘Hallo Nijmegen’. Een mooi moment en beloning voor de eerste stappen die gezet waren! Inmiddels zijn mijn foto’s in verscheidene bladen, media en exposities te zien. Ook won ik in 2022 de publieksprijs van de National Geographic Fotowedstrijd.

Als fotograaf onderscheid ik mij door beelden vast te leggen die verder gaan dan alleen het plaatje schieten. Beelden zien, is immers iets anders dan foto’s maken! Ik wil ontdekken hoe ik niet alleen foto’s kan maken, maar beelden vast kan leggen die iets losmaken bij zowel klanten, mijn omgeving en personen die mijn foto’s zien. Ik heb hiervoor meer dan genoeg ideeën en ook aan het enthousiasme gaat het zeker niet liggen!”

Wat fotografeer jij dan?

“Ik vind alle vormen van fotografie interessant, maar als ik door mijn eigen Instagramfeed scroll, zie ik toch een duidelijke passie voor nachtfotografie en het werken met lange sluitertijden. Ik vind het onzettend gaaf hoe je hiermee het onzichtbare zichtbaar maakt. In de nacht kun je unieke beelden vastleggen die je met het blote oog niet of nauwelijks kunt zien.

Ik zie duidelijk in de reacties dat dit iets losmaakt bij mensen of dat het hen verrast. Zo zijn mijn foto’s van komeet Neowise op Veur-Lent en bij de Waalbrug wereldwijd te zien geweest en via verschillende media viral gegaan. De foto’s zijn gepubliceerd op het Zweedse journaal SVT, Euronews Español, Iran International News, Bloomberg Londen, De Standaard, Omroep Gelderland, RTL Nieuws en in een artikel in De Gelderlander. Ook zijn de foto’s door een samenwerking met Associated Press in New York beschikbaar om te delen met media over de hele wereld. Ontzettend gaaf om Nijmegen (en Nederland) zo op de kaart te zetten!

Waarvoor kunnen mensen jou benaderen?

“Ik sta met veel plezier en passie klaar voor mensen die een fotograaf zoeken voor vrijwel iedere gelegenheid. Portretfotografie, zakelijke fotografie, videografie, reisfotografie, bruidsfotografie of zwangerschapsfotografie. Alles kan! En uiteraard ga ik pas naar huis als de klant 100% tevreden is en alle belangrijke momenten op beeld zijn vastgelegd. Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Laat een bericht achter en ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met u in. Ook voor unieke kwalitatieve afdrukken van een van mijn foto’s kunt u bij mij terecht. Bekijk mijn webshop voor meer informatie over de mogelijkheden. Speciale wensen? Geen enkel probleem!”

error: Content is protected !!
×

Neem contact op via Whatsapp

× Heb je een vraag? Neem contact op!